Új aszfalton a határ felé

Új aszfaltburkolatot kapott a közút az elmúlt napokban Sonkád és Tiszabecs között a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában. A napokban dr. Tilki Attila országgyűlési képviselő is megtekintette a tiszabecsi képviselő-testület tagjaival együtt a munkálatokat.

Tovább szeretnék folytatniMint Lőrincz Gusztáv, Tiszabecs polgármestere lapunknak elmondta, a 491-es számú út a Tiszabecs belterületén található Faház ABC-ig, az uszkai elágazásig újul meg, azonban az önkormányzat azt szeretné, ha innentől tovább folytatnák a munkálatokat a Strabag szakemberei a magyar-ukrán határig tartó 910-930 méteres szakaszon is.

  • A határ nagy forgalma indokolja az új aszfaltréteg leterítését, s ezt most kellene megcsinálni, amíg az útépítő vállalat gépei és munkatársai itt vannak, mert később az újra kivonulás miatt drágábbak lennének a költségek – magyarázta a település vezetője.
  • Éppen ezért dr. Tilki Attila javaslatára felvettük a kapcsolatot a kormánnyal, bízunk abban, hogy kedvezően bírálják el a kérésünket, s támogatást kapunk az utolsó szakasz felújítására.

Köszönet mindenkinek

  • Egyébként az eddig elvégzett útfelújítási munkával nagyon elégedettek vagyunk, köszönjük mindazoknak, akik valamilyen módon hozzájárultak a beruházáshoz, hiszen nagyon ráfért már erre az útszakaszra a felújítás – tette hozzá a határ menti település vezetője.

MML (szon.hu)