„Egy csónakban evezünk”

Kedves Kolléga!

Akkor eldőlt. Lesz „Egy csónakban evezünk” Mesterpedagógusok IV. Sonkádi Szabadegyeteme 2018. július 4-7. között. Van ugyan némi bizonytalanság a szereplők körében, de az előadók és a témasziget vezetők 90 %-ával már korábban szóban megállapodtunk. Ismerik az időpontot és a témát. Most már a tervezett 0+3 napos részletes programot is. Van olyan vezető beosztású „visszatérőnk”, aki igencsak elcsodálkozott, amikor a programot meglátta. Szakmailag erősnek, nagyon erősnek minősítette. Hitetlenkedve fedezte fel az előadók között egyik egyetemi tanár kollégáját, mert nem gondolta volna, hogy elvállal egy sonkádi megjelenést. Pedig igen.

Szervező társaimmal együtt mi is úgy gondoljuk, ha a programtervezet 90 %-a megvalósul, akkor minden eddiginél többet adunk a hallgatóinknak abból, amit mindig is szándékunk volt. Szakmai ismeretből, tapasztalat átadásból, egymástól tanulásból és mindenből, amire egy mesterpedagógusnak és/vagy intézményvezetőnek szüksége lehet. Nem mindent, de vállaltan sokat.

Amúgy is ez az egyik alapelvünk a kezdetek óta. Apró lépésekkel igyekszünk továbbépíteni évről-évre a programot.

Idén is így tettünk. A sikeres rendezvény elmúlt háromévi tapasztalatait feldolgozva, minden régi érték megőrzése mellett természetesen némi hangsúlyeltolódást tervezünk az idei Szabadegyetemre. Mindezt erősíti az ősszel végzett közvélemény kutatásunk eredménye. Visszatérünk a „gyökereinkhez”, és ismét kiemelt szerepet kap a mesterpedagógusi feladatellátás. Hallgatóink kérésére nagyobb hangsúllyal lesz jelen az óvodai terület és a szakképzés, valamint a kommunikáció.

Jó lesz, ezt megígérhetem.

Legközelebb jövő héten cseréljük le újra ezt az írást. Az viszont már az „Egy csónakban evezünk” Mesterpedagógusok IV. Sonkádi Szabadegyeteme felhívása lesz. Ismertetjük a részletes programot és kezdetét veszi a rendezvényre jelentkezés.

Községünk, közösségünk várja, visszavárja Önt.

Sonkád, 2018. május 24.

Üdvözlettel:

 Iszák Tibor

polgármester